OVER MEINDERT

Meindert Attema (1969) , registeraccountant

Meindert is  een Financial Management Consultant met ruim 25 jaar werkervaring binnen (inter-)nationale ondernemingen.

Hij heeft als doel om verspilling van tijd, geld en energie van bedrijven tegen te gaan. Hij doet dit vanuit de PMG filosofe: pragmatisch, op feiten gebaseerd en bovenal op de doelen en wensen van zijn relaties.

Na zijn periode als accountant bij Ernst & Young heeft hij bij een aantal MKB bedrijven gewerkt in de rol van financieel directeur en controller. Meindert heeft een deel van zijn ervaring opgedaan binnen familiebedrijven als niet familielid en kent de specifieke dynamiek van familiebedrijven. Hierdoor heeft Meindert brede ervaring op het gebied van (financieel) management binnen (wereldwijd opererende) bedrijven, het opzetten van nieuwe (buitenlandse) vestigingen en het invoeren van rapportagelijnen, Daarnaast kent en herkent  hij de uitdagingen bij snelle groei van de organisatie uit eigen ervaring.

Door een brede basis in controlling en accountancy heeft hij een scherp inzicht in financiële structuren en processen. Hij is in staat om de ‘harde cijfers’ en de ‘zachtere’ sociale aspecten binnen ondernemingen te combineren om organisatiedoelen te bereiken. Zo kan hij de financiële situatie van een onderneming vertalen naar inzichtelijke en werkbare managementrapportages, KPI’s en dashboards. En ondernemers vanuit rust en overzicht groter laten denken.

Zijn ambitie is om organisaties die in transitie zijn of voor andere uitdagingen staan in beweging te brengen naar een bedrijfseconomisch gezonde toekomst.

TERUG NAAR HOOFDMENU